Gacko - Najava: Predstavljanje zbirke poezije 'Posle devedesetih' autora Milana Nikčevića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Gacko - Najava: Predstavljanje zbirke poezije 'Posle devedesetih' autora Milana Nikčevića

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:04.02.2020.

SPKD „Prosvjeta“ Gacko u subotu, 08. februara, organizuje predstavljanje zbirke poezije „Posle devedesetih“ autora Milana Nikčevića.

Promocija će se održati u sali Parohijskog doma u Gacku sa početkom u 19 časova.

Govore:

Prof. Predrag Ostojić,
Prof. Anđelina Nikčević,
Autor Milan Nikčević,
Gost – Novica Telebak, pjesnik.


„Produbljeno, čitljivo i prijemčivo tkivo knjige Milana Nikčevića nije samo živopisni podsjetnik na ono što smo preživjeli u strašnom 20. vijeku, naše golgote, nego je i kompletno svjedočanstvo o nevremenu u kome se još i danas djelimično nalazimo, ali s jasnom perspektivom da u dogledno vrijeme izađemo na svijetle staze. Ako danas postoji angažovana poezija, sa izrazito i u potpunosti pozitivnim značenjem tog pojma, onda zbirka „Posle devedesetih“ pripada takvoj poeziji. To je zbirka sa plodotvorno naglašenim intelektualnim stavom, knjiga koja i taj intelektualni stav i potrebu za fabuliranjem što je iz njega proistekla usaglašava sa bogatom pjesničkom metaforičnošću“, stoji u recenziji dr Budimira Aleksića.

Ulaz slobodan. Dobro došli.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: