U Narodnoj biblioteci 'Vladimir Gaćinović' u Bileći obilježen Svjetski dan čitanja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Narodnoj biblioteci 'Vladimir Gaćinović' u Bileći obilježen Svjetski dan čitanja

Izvor: Narodna biblioteka Vladimir Gaćinović | Foto: Narodna biblioteka Trebinje | Datum:05.02.2020.

U Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći danas je obilježen Svjetski dan čitanja naglas. Tom prilikom organizovana je radionica sa djecom iz Dječjeg vrtića „Budućnost“. Bibliotekari ove ustanove razgovarali su sa djecom predškolskog uzrasta o važnosti čitanja za njihov razvoj. Bibliotekarka Radmila Šinik, čitala im je stihove Jove Jovanovića Zmaja, Ljubivoja Ršumovića, kao i stihove iz svoje zbirke „Pišite mama velikim slovom“.

Direktorica Narodne biblioteke istakla je da Svjetski dan čitanja naglas treba pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima: „Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi, kreiraju društvo koje će omogućiti svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji. Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utiče na uspješan razvoj djeteta.“

Ovom prilikom, Biblioteka je djeci iz Dječjeg vrtića „Budućnost“ uručila besplatne članske karte, kako bi ovi mališani stekli naviku čitanja i redovnih posjeta Biblioteci.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: