U Bileći održana promocija romana „Mulat albino komarac“, autora Steva Grabovca | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Bileći održana promocija romana „Mulat albino komarac“, autora Steva Grabovca

Izvor: Narodna biblioteka Vladimir Gaćinović | Foto: Narodna biblioteka Vladimir Gaćinović | Datum:07.02.2020.

Sinoć je u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći u organizaciji Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ i Udruženja za očuvanje Biblioteke „Liber“ održana promocija romana „Mulat albino komarac“, autora Steva Grabovcaiz Banjaluke, koji je ove godine ušao u najuži izbor među pet romana za NIN-ovu nagradu.

Grabovac je rekao novinarima da je to generacijski roman, roman o odrastanju, u kome je predstavljen problem generacije koja je stasala i odrasla u ratu, a onda preskočena u vremenu.

- Bili su premladi za rat kada je rat počeo, u momentu kad se rat završio oni su već bili prestari da se uključe u neke normalne životne tokove, tako da se ja bavim periodom tranzicije koja je došla poslije rata i periodima života prije rata - rekao je Grabovacu razgovoru sa direktoricom Narodne biblioteke Irenom Dunđer koja je bila moderator večeri.

On je dodao da se trudio da izbjegne svako politizovanje i favorizovanje bilo koga i da nije pisao tipičnu ratnu ni antiratnu priču.

Lazar Gnjato predsjednik Udruženja Liber, rekao je da je čast da su imali priliku da predstave novo ime na srpskoj književnoj sceni, ali i mladu izdavačku kuću iz Banjaluke "Imprimatur" koja je sve više prisutna u knjižarama Republike Srpske i Srbije.

- Nadamo se da ćemo uspjeti da predstavimo još nekoliko istaknutih autora iz Republike Srpske koji su se takođe našli kako u užem tako i širem izboru za NIN-ovu nagradu - rekao je Gnjato.

Ovo veče zvucima gitare obogatio je rok bend iz Trebinja „Degustatori“.

Promocija romana „Mulat albino komarac“ preksinoć je održana u Narodnoj biblioteci u Trebinju, a večeras će gostovati u Narodnoj biblioteci u Ljubinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: