Višegrad: Održano pjesničko veče ‘Čitaoci i pjesnici’ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Višegrad: Održano pjesničko veče ‘Čitaoci i pjesnici’

Izvor: SRNA | Datum:21.02.2020.

U Domu kulture u Višegradu održano je pjesničko veče pod nazivom "Čitaoci i pjesnici" na kojem su svoje pjesme govorili pjesnici iz ove opštine.


Predsjednik Društva ljubitelja pisane riječi "Most" Slavko Heleta rekao je sinoć da je ovo društvo ušlo u dvadeset prvu godinu postojanja.

"Imamo dosta starijih članova, ali raduje to da se pojavljuju mladi pjesnici. U proteklim godinama ovo društvo ostavlja dva zbornika radova, skoro 60 autorskih knjiga i sve one se nalaze u biblioteci", istakao je Heleta.

U okviru ove večeri najaktivnijim čitaocima Narodne biblioteke "Ivo Andrić" uručene su prigodne nagrade - knjige i besplatna članarina za narednu godinu.

Direktor Biblioteke Bojan Pecikoza rekao je da je u kategoriji penzionera nagrađena Nada Đurić, u kategoriji odraslih Vera Pecikoza, u kategoriji srednje škole Marija Šljuka i u kategoriji osnovne škole Katarina Elez.

"Biblioteka je nagradila i tri najmlađa aktivna čitaoca Vuka Miloševića, Stefanu Benđo i Vasilija Miškovića", istakao je Pecikoza.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: