Foča: Objavljene dvije knjige Milenka Miša Todovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Foča: Objavljene dvije knjige Milenka Miša Todovića

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:25.02.2020.

U izdanju Centra za kulturu i informisanje i fočanske „Prosvjete“, uz pomoć Opštine Foča iz štampe su izašle knjige Milenka Miša Todovića  „Putnici i putopisci o Foči od 15. do 21. vijeka“ i „Oči u oči – po Foči“, sa podnaslovom „Zanimljivosti o fočanskom kraju”.

U knjizi „Putnici i putopisci o Foči“ autor je sabrao putopise i zapise brojnih putnika namjernika koji su različitim poslovima dolazili ili prolazili kroz Foču. Njihovi zapisi su najbolje svjedočanstvo o stanovništvu ove opštine, kulturnim spomenicima i životu u različitim epohama.

Todović je u knjizi „Oči u oči – po Foči“ izdvojio zanimljive tekstove koji su objavljeni u različitim publikacijama, dnevnoj i periodičnoj štampi, tako da knjiga sadrži niz detalja i zanimljivih događaja koji su odavno zaboravljeni.

Čitaoci u Foči će knjige moći da kupe u Info centru Turističke organizacije, u Ulici kralja Petra, saopšteno je iz Opštine Foča.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: