U bioskopu pauza do 7. marta - A ONDA 'AJVAR' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U bioskopu pauza do 7. marta - A ONDA 'AJVAR'

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:04.03.2020.

Trebinjski bioskop neće raditi do 7. marta, zbog održavanja Samita energetike Trebinje, potvrđeno je za Radio Trebinje u Kulturnom centru Trebinje.

Od 7. do 10. marta planirane su projekcije višestrukonagrađene melodrame „Ajvar“ reditelja i koscenariste Ane Marije Rosi, u kojem glavne uloge tumače Nataša Ninković i Sergej Trifunović te horora „Nevidljivi čovjek“ Li Vanela, sa Elizabet Mos, dobitnikom nagrade Emi, u naslovnoj ulozi.

Za maestralnu interpretaciju filmske junakinje Vide, Nataša Ninković je na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu nagrađena „Caricom Teodorom“, a još na četiri festivala ove godine proglašena je za najbolju glumicu. Prema mišljenju poznavalaca filma, u „Ajvaru“ je ostvarila do sada najkompleksniju ulogu na velikom ekranu.

Naša sugrađanka kaže da je Vida, pametna, savremena žena, prevodilac, koja pokušava da se sabere u svom životu i u svojoj ljubavi sa mužem Banetom.

„U pitanju je naizgled obična priča, kakva se rijetko priča na ovom turbulentnom prostoru gde živimo. Jer, zatrpani smo takvim krajnostima u realnosti, korupcijama, lažima, ubistvima, pa emotivna priča deluje kao ništa, kao priča ni o čemu! Međutim, pokazalo se da su ljudi željni, da ne kažem gladni, upravo takvih tema i ličnih priča o njima samima. To je ujedno i film o svim ljudima koji su otišli iz svoje zemlje i koji nisu uključeni u novo društvo, a prevazišli su ono iz kog su pobegli“, ističe poznata glumica.

U ostvarenju u produkciji filmske kuće „Biberche“, po scenariju koji potpisuju Ana Marija Rosi i Maja Todorović, ostalu glumačku ekipu čine: Miodrag Krstović, Vesna Čipčić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Paulina Manov, Branka Petrić i drugi.

Sergeju Trifunoviću je za ulogu Baneta, pored ostalog, pripala i nagrada „Car Konstantin“ za najbolju glavnu mušku ulogu. Višestruko je nagrađen i reditelj filma Ana Marija Rosi, kojoj je ovo dugometražni igrani prvjenac, a Vesni Čipčić je za ulogu Vidine majke Sneže pripala nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu na festivalu Filmski susreti u Nišu 2019. godine.

Film „Ajvar“ će se u bioskopu Kulturnog centra od 7. do 10. marta prikazivati u terminu od 20 časova, a ostvarenje „Nevidljivi čovjek“ - od 18 časova. Cijena ulaznice je 4 KM.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: