Nevesinje: U gradskoj galeriji otvorena izložba fotografija Foto kino kluba Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nevesinje: U gradskoj galeriji otvorena izložba fotografija Foto kino kluba Trebinje

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:27.12.2015.
U Gradskoj galeriji u Nevesinju sinoć je otvorena tematska izložba  „Hercegovina“ Foto kino kluba Trebinje.

Premijerno su predstavljene  42 fotografije sa hercegovačkim motivima,  autora Radoja Eleza, Igora Dutine, Radovana Dangubića, Ninoslava Ilića, Jovana Vidakovića, Dušana Vukovića, Slavenka Vukasovića, Nede Pikić, Predraga Pikića, Predraga Mucovića i Radoja Vukovića.

Autor Radoje Elez rekao je da su  radove izložili najaktivniji i najuspješniji članovi kluba, s ciljem popularizacije i unapređenja fotografije kao umjetnosti.

-  Riječ je o autorima čije su fotografije izlagane i nagrađivane u zemlji i inostranstvu, a izložba će biti prezentovana u više gradova – dodao je Elez.

On je podsjetio da je Foto kino klub Trebinje počeo sa radom 1948.godine i da je to drugi  foto klub osnovan u Bosni i Hercegovini. Klub je član Asocijacije za umjetničku forografiju BiH.Prva izložba trebinjskog Kluba u Nevesinju biće  otvorena do 8.januara 2016.godine.

Radoje Elez

Sinoćnji ambijent koji je odisao Hercegovinom, svojim nastupom u raskošnim nošnjama uljepšali su članovi Etno grupe „Sveti Dimitrije“ iz Nevesinja.

 

VERICA ČUPKOVIĆ


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: