Patrijarh Irinej: Bogoslovski fakultet u Foči je primjer kako se brani Srpska | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Patrijarh Irinej: Bogoslovski fakultet u Foči je primjer kako se brani Srpska

Izvor: Večernje novosti | Datum:11.01.2016.

U razgovoru za “Večernje novosti” patrijarh srpski Irinej je naglasio da se Republika Srpska brani predanim radom i razvojem obrazovanja, nauke i privrede, te da je Bogoslovski fakultet u Foči primjer takve odbrane.

patrijarh-irinejOdgovarajući na pitanje da li Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma i država matica srpskog naroda treba da snažnije podrži odbranu Republike Srpske, patrijarh je rekao da su sloga i stvaralaštvo najbolja odbrana.

“Najteže je odbraniti se od sebe, ali je moguće ako se iskreno i predano stvara. Od drugih se najbolje branimo tako što pobjeđujemo u sebi sve strahove i sprečavamo bilo kakvu mržnju. Prosperitetu Republike Srpske najviše možemo doprinijeti dobrim projektima i programima u oblastima nauke i privrede. Bogoslovski fakultet u Foči je jedan od dobrih primera, kao i saradnja na nivou univerziteta u Beogradu, Banjaluci i Istočnom Sarajevu. Tome treba dodati i druge vidove saradnje u različitim privrednim granama. Tako svi doprinosimo uspješnosti diplomatskih aktivnosti u svijetu”, rekao je patrijarh Irinej.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: