Promovisana knjiga Anželke Kučinar: Stihovima otvorila srce i dušu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Promovisana knjiga Anželke Kučinar: Stihovima otvorila srce i dušu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:12.01.2016.
U Gradskoj galeriji  sinoć je održana promocija zbirke poezije „Neba mi dajte“  nevesinjske pjesnikinje Anželike Nikoline Kučinar. Odlično posjećeno poetsko- muzičko veče organizovali su Opštinski odbor „Prosvjete“ i Narodna biblioteka.

 Kao što je tokom pisanja u pjesme unosila snažne emocije, Anželika je i večeras govoreći svoje stihove otvorila i srce i dušu. Vješto ukomponovani muzički tonovi  pjesmama su dali dodatnu ljepotu.

Mr Gedeon Stajić je poetski iskaz Anželike Kučinar okarakterisao kao  kratak, iskren i uvjerljiv, a  za njene pjesme je rekao da prestavljaju stalno traganje za ljepotom i smislom života.

Mr Momčilo Golijanin je u recenziji istakao da Aželikina poezija obogaćuje i oplemenjuje čitaoce.

U pjesmama je naglašeno rodoljublje, ljubav prema dragim osobama i prirodi, a religiozna osjećanja su duboka – naveo je Golijanin.

Direktorica Narodne biblioteke Ljilja Ivezić je istakla da je polje interesovanja pjesnikinje šaroliko, ali da je bez obzira o kojoj temi piše uvijek prisutna emocija, silna i esencijalna.

U  muzičkom dijelu  večeri nastupile su članice Etno grupe „Simonida“ u pratnji Marije Pejičić na violini.

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: