Vladika Grigorije: Pokajanje je čudesan lijek | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Vladika Grigorije: Pokajanje je čudesan lijek

Izvor: Srna | Datum:14.01.2016.

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je da je pokajanje čudesan i spasonosan lijek da se duše i tijela obnove i spreme za put i susret sa Bogom.

Vladika Grigorije: Pokajanje je čudesan lijekVladika Grigorije, koji je uoči julijanske Nove godine služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu u Trebinju, naglasio je da je veoma bitno imati vjeru, otvoriti srca i napraviti korak slobode i ljubavi.

"Takva je i služba služena - da bude na iscjeljenja duha i tijela, da bude na obnovljenje našega duha, na ispravljenje našega postojanja pred živim Bogom i da se pripravimo da naš svaki korak bude hodenje u sretanje Njemu, a on će uvijek biti tu da ide u sretanje nama", istakao je vladika u besjedi.

Vladika Grigorije rekao je da je svaka nova godina i svaki događaj obnovljenje i da treba težiti sjedinjenju sa Bogom.

"U suprotnom ćemo nestati i nećemo uopšte postojati. Nestaćemo kao prah i pretvorićemo se u prah od koga smo nastali, a ako se sjedinimo sa njim onda ćemo biti kao i on, u neprestanom životu, ljubavi i jedinstvu", naglasio je vladika Grigorije.

Ističući da je život pun posrtanja i odustajanja, vladika Grigorije je dodao da su ta posrtanja - naši grijesi.

"Za to je Bog dao čudesan i spasonosan lijek - lijek pokajanja, da se naše duše, srca, umovi i tijela, uvijek i iznova obnove i spreme za put i susret sa Bogom. Neizreciva je i neopisiva ljubav i milost Boga našega. U tome je tajna našega spasenja i neodustajanja od idenja u susret njemu", rekao je vladika Grigorije.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: