Dječije pozorište Srpske otvara vrata Muzeja pozorišnih lutaka | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Dječije pozorište Srpske otvara vrata Muzeja pozorišnih lutaka

Izvor: RTRS | Datum:18.05.2020.

Dječije pozorište Republike Srpske danas će, na Međunarodni dan muzeja, otvoriti vrata Muzeja pozorišnih lutaka.
 
Glumci, obučeni u kostime iz predstave "Koboldi" Aleksandra Dime, u režiji Todora Valova, u 10.00 časova će "stati" ispred glavnog ulaza u Dječije pozorište Republike Srpske i grupnim portretom pozvati mališane i roditelje da dođu u Muzej pozorišnih lutaka, najavljeno je iz Dječijeg pozorišta.

- Kako se u predstavi "Koboldi" čudesni patuljci koboldi bore protiv Viteza lošeg vremena i, naravno, pobjeđuju, tako će i ova naša slika biti poruka da će koboldi pomoći i djeci i Dječijem pozorištu da pobijede nevolju virusa korona - kažu u Dječijem pozorištu.

Muzej lutaka će sutra u 10.00 časova otvoriti glumci odjeveni u kostime iz predstave "Peća i vuk", a dan kasnije slijede "pokretne slike" iz predstava "Noć u Merlinovom zamku", "Maša i medo" i "Sirano de Beržerak".

- Tako će sljedeća sedmica biti u znaku likova iz predstava Dječijeg pozorišta, koji, sa jednakim optimizmom kao i glumci, čekaju nova izvođenja na sceni nacionalnog teatra - objasnili su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Muzej će raditi svakog radnog dana od 10.00 do 18.00 časova, uz sve propisane preventivne bezbjedonosno-epidemiološke mjere.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: