Italijani otvaraju studio za animaciju u Srbiji | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Italijani otvaraju studio za animaciju u Srbiji

Izvor: RTRS | Datum:10.06.2020.

Svjetski poznata producentska kuća Iervolino Entertainment 1. jula u Srbiji otvara svoj studio za izradu kratkih, animiranih, web i striming formi, u koji će uložiti 8,5 miliona evra i gdje će zaposliti gotovo 600 ljudi.

Memorandum o razumijevanju u Beogradu su potpisali ministar privrede Srbije Goran Knežević i vlasnik producentske kuće Andrea Jervolino, u prisustvu popularnog glumca Miloša Bikovića, koji je najzaslužniji za dolazak Italijana u Srbiju.

- Predviđeno je da Iervolino Entertainment osnuje privredno društvo na koje će prenijeti više od 11 miliona evra autorskih prava, kao i da proizvodi animirane filmove, i to najmanje deset u toku godine, vrijednosti minimum 150.000 evra, odnosno za animirane serije minimum 150.000 evra po epizodi - rekao je Knežević.

Jervolino je zahvalio Vladi Srbije koja je podržala projekat i istakao da će produkcije rađene u Srbiji biti distribuirane u čitavom svijetu i to u najmanje 150 zemalja.

- Naš plan je da do 2031. godine u srpskoj kinematografiji proizvedemo sadržaj u vrijednosti od milijardu evra. Sadržaji će biti prikazivani na najvažnijim platformama, a velike zvijezde, poput Džonija Depa, igraće u našim filmovima - najavio je Jervolino.

TALENTOVANI I ZA DIZAJN

Glumac i producent Miloš Biković je rekao novinarima da je Jervolina upoznao radeći sa Antoniom Banderasom na filmu "Izvan granica realnosti".

- Imamo sjajne naučnike, dragulje u sportu, a sada je prilika da pokažemo kakve vrijedne ljude imamo u umjetnosti, dizajnu, pisanju scenarija - poručio je Biković.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: