Tasovac večeras otvara "Kustendorf" | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Tasovac večeras otvara "Kustendorf"

Izvor: SRNA | Datum:22.01.2016.
Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac otvoriće večeras 9. Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", koji će biti održan u Drvengradu na Mokroj Gori.

Kustendorf - Foto: SRNA Ovaj po mnogo čemu jedinstveni festival, čiji je osnivač i idejni tvorac srpski režiser Emir Kusturica, američki filmski magazin "Muvimejker" svrstao je među 25 filmskih festivala u svijetu koji su ocijenjeni kao najviše "kul", saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Stručni žiri magazina proglasio je "Kustendorf" za mjesto "najčudnije i najljepše proslave filmske umjetnosti, na kome se prikazuju divni filmovi mladih autora, a slavni gosti su veoma pristupačni", navodi se u saopštenju.

Među gostima "Kustendorfa" biće prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu Žak Odijar, zatim Mateo Garone, Điju Žangke, Korneliju Porumboju, Pablo Trapero i veliki broj profesionalaca iz svijeta filma, uključujući direktora Kanskog festivala Tjerija Fremoa.

Na ovogodišnjem "Kustendorfu" svoj prvi dugometražni film predstaviće Koki Hasei, dobitnik "Zlatnog jajeta" na jednom od prethodnih festivala, čije debitantsko ostvarenje je višestruko nagrađivano. Sredstva za snimanje ovog filma obezbijeđena su upravo u susretu sa producentima na Mokroj Gori.

Otvaranje Festivala, koji će trajati do 27. januara, najavljeno je za 19.00 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: