Odabrano pet rukopisa u uži izbor za 'Zlatnu sovu' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Odabrano pet rukopisa u uži izbor za 'Zlatnu sovu'

Izvor: RTRS | Datum:23.06.2020.

Žiri za dodjelu književne nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske odabrao je pet rukopisa koji su ušli u uži izbor za najbolji neobjavljeni roman.
 

Prema odluci stručnog žirija, u uži izbor za "Zlatnu sovu" ušli su rukopisi "Višeglasje", "Izgubljenik", "Čak i u Huenti", "Davno ispričane priče" i "U krugu".

Predsjednik ovogodišnjeg žirija je profesor Jovan Delić, a članovi Dragana Bedov i Željka Pržulj, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Srpske.

Žiri bi odluku o dobitnicima "Zlatne sove" trebalo da donese do kraja juna.

Kao i prethodnih godina dodjela nagrada i prve promocije očekuju se u septembru povodom obilježavanja dana osnivanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Za nagradu "Zlatna sova" za najbolji neobjavljeni roman konkurisalo je 33 autora, a u konkurenciji za najbolju knjigu za djecu i nagradu "Sovica" je 15 rukopisa.

Književna nagrada za "Zlatnu sovu" obuhvata plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana, a treća nagrada je objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: