U galeriji Kulturnog centra otvorena izložba fotografija Dušana Vukovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U galeriji Kulturnog centra otvorena izložba fotografija Dušana Vukovića

Izvor: Kulturni centar Trebinje | Foto: Kulturni centar Trebinje | Datum:14.07.2020.

Četvrta samostalna izložba fotografija Dušana Vukovića pod nazivom „Mojim Milicama…“ otvorena je sinoć u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Autor je postavku „Mojim Milicama…“ posvetio svojim unukama, bliznakinjama koje su rođene prije nepune dvije godine, nekoliko dana uoči njegove prve samostalne izložbe. Kaže da više voli crno-bijele, ali ovaj put se odlučio za kolor fotografije.

Riječ je o izložbi koja obuhvata 30 fotografija, na kojima preovlađuju motivi prirode, a koje Dušan Vuković prvi put predstavlja publici.


„Zamisao mi je bila da napravim jednu kolekciju pejzaža, po kojima sam u svijetu fotografa i poznat. Najviše su prisutni motivi šume, koju ja obožavam. Šuma je jedan neiscrpan teren za fotografisanje gdje uvijek mogu, i kad idem na jedno isto mjesto, da napravim nove i različite fotografije“, istakao je Vuković.

Fotografije su nastale u inostranstvu, gdje je ranije živio, ali i u okolini Trebinja. Vuković kaže da ne bi mogao nijednu posebno da izdvoji kao omiljenu.


Dugogodišnji je član Foto-kino kluba Trebinje, jedan od najboljih i najnagrađivanijih. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na izložbama fotografija u zemlji i inostranstvu.

Neke od nagrađenih radova Dušana Vukovića nalaze se i u postavci izložbe „Mojim Milicama…“, koju će publika imati priliku da pogleda narednih petnaest dana.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: