Olimpijski onlajn koncert Etno grupe 'Simonida' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Olimpijski onlajn koncert Etno grupe 'Simonida'

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:07.08.2020.

Članice Etno grupe „Simonida“ dvije godine zaredom, u okviru tradicionalne manifestacije Nevesinjska olimpijada, priređivale su koncert u porti Hrama Vaznesenja Gospodnjeg za svoje Nevesinjce i sve goste, koji su tih dana boravili u našem gradu. Uz podršku nevesinjskih Delija i veličanstvenu bakljadu, jedno naizgled sasvim obično avgustovsko veče, pretvaralo se u veče koje se otima od zaborava.

Ove godine zbog pandemije virusa korona, izostalo je druženje u porti Sabornog hrama, ali članice Etno grupe „Simonida“ nisu zaboravile na svoje vjerne pratioce, te su odlučile da ih večeras obraduju koncertom putem prenosa uživo na Instagramu. Tokom jednočasovnog nastupa smjenjivale su se duhovne horske kompozicije, etno i rodoljubive pjesme, a ljubitelji etno melosa djevojkama su uzvraćali poruke pune komplimenata i podrške. Čini se da su i ovog puta članice „Simonide“ postigle cilj ─ trudom i voljom nadvladale su trenutnu epidemiološku situaciju, a tradicionalnu muziku još jednom sačuvale od zaborava.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: