NEVESINJE: "Prosvjeta" opredijeljena da podrži nadarene mlade sugrađane | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

NEVESINJE: "Prosvjeta" opredijeljena da podrži nadarene mlade sugrađane

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:10.02.2016.
Na jučerašnjem sastanku Opštinskog odbora nevesinjske „Prosvjete“ usvojen je izvještaj o radu Odbora u prošloj godini, a predstavljen je i Program rada za 2016. godinu. Kulturni i javni radnici su opredijeljeni da u narednom periodu daju podršku mladim sugrađanima nadarenim za literarno, muzičko i likovno stvaralaštvo. Nastaviće i sa njegovanjem srpske kulturne baštine, podržavanjem izdavačke djelatnosti i unapređenjem kulturnih veza sa srpskim narodom u susjednim zemljama i rasijanju.

„Prosvjeta“ planira da u ovoj godini dostojno organizuje Šantićeve susrete, književne večeri i bar jednu guslarsku manifestaciju.

U 2015. godini nevesinjska „Prosvjeta“ je izdala zbirku pripovijedaka „Pazi na kojoj si“ mr Momčila Golijanina i zabavnu publikaciju „Svetsko, a nevesinjsko“ Dragomira Grahovca. Priredila je i više promocija knjiga i organizovala nekoliko kulturnih manifestacija. Za doprinos čuvanju i jačanju srpske prosvjete, kulture i duhovnosti dobila je priznanje – Spomenicu SPKD „Prosvjeta“

Program rada  i izvještaj za prošlu godinu biće ponuđeni članovima Skupštine „Prosvjete“ na usvajanje na sjednici zakazanoj za četvrtak, 10. februara  u 11 časova u Velikoj sali opštine Nevesinje. 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: