Trebinjski umjetnici izlažu u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjski umjetnici izlažu u Beogradu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.02.2016.

Trebinjski umjetnici predstaviće se beogradskoj publici – izložbom „Savremena scena/Trebinje“, koja će sutra veče biti otvorena u Galeriji Podroom Kulturnog centra Beograd.

trebinjski umjetniciSvoje radove predstaviće Anka Gardašević, Igor Bošnjak, Miljan Vuković, Marko Musović, Nada Arnaut, Ratko Vučinić, Sreten Milatović i Taida Jašarević.

Umjetnici iz Trebinja, kako je rečeno u najavi izložbe, „savremenim medijskim jezikom istražuju različite kontekste svog društvenog okruženja“, a publika će „i pored toga što svi govore prepoznatljivim internacionalnim jezikom i koriste sva dostupna moderna tehnološka dostignuća – u njihovim radovima moći prepoznati naznake podneblja sa kojeg potiču, u izboru tema i u postupku, kao i u duhu kojim odišu“.

Izložba je realizovana u saradnji Kulturnog centra Beograd, Kulturnog centra Trebinje i Akademije likovnih umjetnosti iz Trebinja.

Otvaranje je u 19 časova, a posjetioci Galerije Podroom biće u prilici da je pogledaju do 11. marta.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: