Gacko - Najava: Izložba „Skulpture, objekti i asamblaži“ Dragana Batinića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Gacko - Najava: Izložba „Skulpture, objekti i asamblaži“ Dragana Batinića

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:25.08.2020.

U petak, 28. avgusta, u 20 časova u Domu kulture u Gacku biće otvorena izložba „Skulpture, objekti i asamblaži“, hercegovačkog umjetnika Dragana Batinića.

Dragan Batinić je akademski slikar. Rođen je u Bileći 1985. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2012. god, odsjek slikarstvo, u klasi prof. Musovića, a prethodno je bio u klasi kod doc. Mrdaka. Pored slikarstva bavi se skulpturom i reljefom u kamenu. Njegove skulpture krase „Park skulptura“ u Bileći.

Kao predmetni nastavnik i profesor je zaposlen u osnovnoj i srednjoj školi u Nevesinju. Selektor je Likovnog saborovanja „Simeon Dobrićevski“ u Bileći.

Draganove radove je naša publika imala priliku da vidi u sklopu izložbi sa Likovne kolonije „Gacko – Klinje“, čiji je višestruki učesnik, i zato je još veće zadovoljstvo što će posjetioci izložbe u Gacku  biti u prilici da vide skulpture, objekte i asamblaže ovag nadarenog i plodnog hercegovačkog umjetnika, na njegovoj samostalnoj izložbi.

Izložba će se održati uz poštovanje svih propisanih mjera od strane Zavoda za javno zdravstvo RS, kao i Kriznog štaba Opštine Gacko.

Dobrodošli!


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: