SKUPŠTINA NEVESINJSKE „PROSVJETE“ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

SKUPŠTINA NEVESINJSKE „PROSVJETE“

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:12.02.2016.
Nevesinjska „Prosvjeta“ juče je održala redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je jednoglasno usvojila izvještaj o radu u prošloj godini, a predstavila je i  planove za 2016. godinu.

Kulturni i javni radnici u Nevesinju su odlučni da nastave sa njegovanjem srpske kulturne baštine, podržavanjem izdavačke djelatnosti i unapređenjem kulturnih veza sa srpskim narodom u susjednim zemljama i rasijanju.

U 2015. godini nevesinjska „Prosvjeta“ je izdala dvije knjige i organizovala nekoliko kulturnih manifestacija. Za doprinos čuvanju i jačanju srpske kulture i duhovnosti dobila je priznanje – Spomenicu SPKD „Prosvjeta“.

U Programu rada za 2016. godinu „Prosvjeta“ će u okviru raspoloživih budžetskih sredstava nastaviti sa izdavačkom djelatnošću, a pružiće i  podršku mladim sugrađanima nadarenim za literarno, muzičko, dramsko i likovno stvaralaštvo. Dostojno će organizovati Šantićeve susrete, promocije knjiga i pjesničke večeri. „Prosvjeta“  ima namjeru da pomogne organizaciju ovogodišnjeg Sabora guslara Republike Srpske i sufinansira objavljivanje knjige „Ratni put Nevesinjske brigade“.

U Program rada uvršteno je i otvaranje etno izložbe u Gradskoj galeriji, književno veče Čeda Baćevića i Velibora Šipovca, te promocija zbirke pjesama Danila Gušića.

Članovi „Prosvjete“ su izrazili želju da tokom godine prirede pjesničko veče nevesinjskih kulturnih stvaralaca.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: