Korona nije zaustavila muzičke umjetnike; Počela Majske muzičke svečanosti | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Korona nije zaustavila muzičke umjetnike; Počela Majske muzičke svečanosti

Izvor: RTRS | Datum:17.10.2020.

Epidemija virusa korona nije zaustavila muzičke umjetnike i stvaraoce. Tako se i hor Srbadija, organizator tradicionalnog horskog festivala Majske muzičke svečanosti, prilagodio okolnostima.
 

Festival, koji će trajati do 20. oktobra, organizovao je u onlajn formi. Otvoren je svečanim koncertom, u sali Eparhijskog doma u Bijeljini, sa ograničenim brojem učesnika i posjetilaca.

Majske muzičke svečanosti u oktobru, video snimke 30 horova, žiri i publika gledaće onlajn. Za sve što nije kako je trebalo da bude, krivac je epidemija virusa korona.

Ipak, epidemija nije zaustavila ni duh, ni dobru volju članova hora Srbadija, da i u novonastalim okolnostima, održe 19. horski festival.

Entuzijazam muzičkih umjetnika podržali su i resorno ministarstvo i lokalna zajednica, cijeneći značaj kontinuiteta kulturnih događaja i umjetničkog stavralaštva.

Video-snimke više od 50 horova i solista, žiri će danas i sutra pregledati i ocijeniti.

Sve programske sadržaje festivala, publika i učesnici mogu da prate on-lajn.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: