Etno grupa „Simonida“ pobjednik Festivala mladih u Negotinu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Etno grupa „Simonida“ pobjednik Festivala mladih u Negotinu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.10.2020.

Etno grupa „Simonida“ iz Nevesinja osvojila je prvo mjesto na Etno festivalu mladih u Negotinu koji njeguje vokalnu tradiciju i izvorno muzičko stvaralaštvo.

Ovogodišnji festival je zbog aktelne epidemiološke situacije održan onlajn i okupio je sedam pjevačkih ansambala i grupa iz Nevesinja, Prijedora, Bora, Kikinde, Batajnice i Banatskog Karađorđeva.

Stručni žiri u čijem sastavu su bili etnomuzikolozi dr Dimitrije Golemović, Marija Vitas i Zoran Bogdanović u kategoriji tradicije nevesinjskom sastavu je dao najviše ocjene.

̶   Nivo njihovog pjevanja i iskrenost gajenja te tradicionalne pesme, zaista je visok, i naše je zadovoljstvo da ova djeca to gaje na jedan pravi način vođena pravom rukom, a najvažnije u svemu je ono što smo nekako zaboravili, a to je radost muziciranja. I mi to čujemo ovdje – rekao je obrazlažući odluku žirija, profesor dr Dimitrije Golemović, etnomuzikolog i kompozitor.

Na završnoj manifestaciji VEF-a u Negotinu nastupili su prošlogodišnji pobjednici, Etno grupa „Grivna“ iz Kladova i Pevačka grupa odseka za tradicionalno pevanje i sviranje u beogradskoj Muzičkoj školi „Mokranjac“.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: