Film o Milanu Mladenoviću biće prikazan širom regiona | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Film o Milanu Mladenoviću biće prikazan širom regiona

Izvor: RTRS | Datum:04.11.2020.

U produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Đorđa Marjanovića, sutra će širom regiona u različitim televizijskim programima, biti prikazan dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu“, saopštili su danas iz Zadužbine.
 

Film je urađen od privatnih VHS snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu. Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića.

Dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu“ dobio je naziv po pjesmi sa albuma “Angel’s Breath“, što u prevodu znači “Plaža vječnog vjetra“, jer se i momenat nastanka ove pjesme vidi u filmu.

Kako je Milan Mladenović imao, a ima i dalje, poštovaoce širom regiona, a njegovo stvaralaštvo predstavlja temelj savremene kulturne i umjetničke scene, u četvrtak, 5. novembra, dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu“ biće prikazan u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH, kao i onlajn.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: