Samnostalna izlozba 'ZUMIRANJE 2' Ane Miljkovac | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Samnostalna izlozba 'ZUMIRANJE 2' Ane Miljkovac

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:20.01.2021.

Trenutno je u toku samnostalna izlozba ,, ZUMIRANJE 2” Ane Miljkovac. Izložba je online , a organizator je Muzej Hercegovine u Trebinju. Ovo je šesnaesta samostalna izložba ove autorke, a na kojoj je izloženo mnoštvo radova nastalih u periodu između 2013.do danas.  Izložba se može vidjeti na zvaničnom sajtu Muzeja Hercegovine i na društvenim mrežama (muzejhesrcegovine i https://www.facebook.com/muzejhercegovine.trebinje ).
Projekat je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.
O IZLOŽBI:
Projekat pod nazivom ZUMIRANJE II podrazumijeva izlaganje niza radova nastalih u poslednjih sedam godina. Sam naslov je usko povezan sa radovima koji sadrže vrlo sitne detalje- znakove od bojene keramike. Oni neprestano pozivaju gledaoca da im se približava i uočava- čita te elemente, ali i da se udalji i sagleda širu sliku. Zumiranje time nije samo uvećanje, to je i izoštravanje, koncentrisanje,analiza.
ZUMIRANJE II naslanja se na Paskalovu misao da ,,Čovjek živi u provaliji između beskonačno velikog i beskonačno malog”.
Teme kojima se autorka bavila su:Selfie, tj.problem identiteta ( rad koji Vam šaljem pod nazivom: MISLI) , Orden za nju i njega, u kome razmatra problem partnertskih odnosa ( rad pod nazivom: ORDEN ZA NJEGA ... I ORDEN ZA NJU )

i Igra kao prva karika sa kojom počinjemo život i poslednja karika kojoj se vraćamo kada sagledamo cijelu životnu sliku I koja može biti način za prihvatanje svega što se dogodilo ( rad pod nazivom: IVICA MORA)


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: