Narodna biblioteka Trebinje Fočacima poklonila više od 100 knjiga | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Narodna biblioteka Trebinje Fočacima poklonila više od 100 knjiga

Izvor: Narodna biblioteka Trebinje | Datum:12.02.2021.

Narodna biblioteka Trebinje poklonila je više od 100 knjiga biblioteci Studentskog doma u Foči, a povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga. Riječ je o stručnoj literaturi iz različitih oblasti, te naslovima svjetske književnosti. Novoformirana biblioteka radi u okviru čitaonice JU Studentski dom Foča i na raspolaganju je svim studentima.

„Ovim simboličnim darom željeli smo pomoći dragim kolegama u Foči ali i svim studentima koji će ove knjige koristiti. U Foči studira i veliki broj Trebinjaca, tako da se nismo dvoumili oko toga kome pokloniti odabranu literaturu. Mi iz Narodne biblioteke Trebinje smo srećni ako i na ovaj način možemo biti od koristi društvu“, kaže direktor biblioteke, Milosava Supić Vuković.

Ona je podsjetila da je ova ustanova trend poklanjanja knjiga pokrenula još u aprilu mjesecu, kada zbog pandemije korona virusa biblioteka nije radila. Tada je jedan broj knjiga izložen ispred biblioteke i građani su mogli uzeti knjigu bez obaveze vraćanja. S obzirom na to da je taj gest naišao na pozitivne reakcije korisnika, poklanjanje knjiga je nastavljeno tokom cijele godine. 

Tokom prošle godine, na ovaj način, poklonjeno je blizu 1000 naslova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: