Održano veče poezije „U susret proljeću“ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Održano veče poezije „U susret proljeću“

Izvor: gacko-rs.info | Datum:21.03.2016.

U sali Doma kulture u Gacku, treću godinu zaredom, održano je veče poezije pod nazivom „U susret proljeću“. Može se reći da su pjesnici, učesnici večeri, svojim stihovima simbolično i poželjeli dobrodošlicu ovom godišnjem dobu i tako proslavili Svjetski dan poezije. Pored domaćih, gatačkoj publici predstavili su se i pjesnici iz Bileće, Trebinja i Nikšića. Ljubiteljima poezije svoje stihove govorili su Đorđe Dabarčić, Sreten Vidaković, Dragutin Drago Papović, Dragica Ivanović, Jovan Delić i Mladen Perović.

Pjesničko veče 3Priliku da stihovima iskažu ljubav prema poeziji imali su i gimnazijalac iz Gacka, Boris Vuković, kao i Maja Vojinović i Lazarela Mićunović iz Zavičajnog kluba “Osvit“ iz Bileće.

Pjesničko veče 6Pjesničko veče 8 (2)Pjesničko veče 21Pjesničko veče 10Pjesničko veče 13Pjesničko veče 18Pjesničko veče 20Publici su se predstavili i Mladen Perović iz Danića, Milica Bakrač iz Nikšića i Rajko Tanasijević iz Trebinja.

Ugodnoj atmosferi i ljepoti izrečenih stihova doprinijeli su zvuci gitare Andreja Šojića i Miloša Milidraga ali i violine profesora Božidara Mićića.

Organizatori kulturne večeri bili su JU „Kulturno-sportski centar“ i SPKD „Prosvjeta“ Gacko.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: