U Galeriji Muzeja Hercegovine izložba slika Petra Mošića, akademskog slikara iz Beograda. | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Galeriji Muzeja Hercegovine izložba slika Petra Mošića, akademskog slikara iz Beograda.

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:03.03.2021.

Srijeda, 3. mart 2021. godine, sa početkom u 19.00 časova, u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, upriličiti otvaranje izložbe slika Petra Mošića, akademskog slikara iz Beograda. Izložba, koja će biti predstavljena publici od 3. do 31. marta, organizuje se kao nagrada umjetniku Petru Mošiću, koji je na Petoj međunarodnoj umjetničkoj koloniji KOLO 2020 proglašen, od strane stručnog žirija, za najboljeg učesnika kolonije. Izložba pod nazivom „Intimni zapisi 2016- 2021.“ sastoji od 17 slika, rađenih u tehnici ulje na platnu, iz privatnih zbirki, fundusa Muzeja Hercegovine Trebinje i Udruženja KOLO, organizuje se u saradnji Udruženja umjetnika „Međunarodna umjetnička kolonija KOLO“ iz Trebinja i Muzeja Hercegovine u Trebinju.

Petar Mošić rođen je u Beogradu 1981. godine. Završio je doktorske umjetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. Anđelke Bojović. Ovaj mladi umjetnik višestruko je nagrađivan za osobeni, publici i kritici sada već prepoznatljiv stil. Među značajnijim dodijeljenim nagradama spadaju Zlatna paleta sa Prolećne izložbe ULUS-a (2016.) i nagrada iz Fondacije Momo Kapor (2020.). Radovi Petra Mošića nalaze se u brojnim privatnim i javnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, ali krase i nekoliko javnih beogradskih zgrada, u vidu murala. Učestvovao je na petnaest samostalnih i preko stotinu grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i međunarodnim projektima i rezidencijama, poput Glo’Art fondacije u Belgiji (2016, 2017, 2018, 2019.). Od 2016. godine do 2018. godine bio je član Saveta Galerije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Glo’Art fondacija proglasila ga je 2019. godine za jednog od najuspješnijih mladih umjetnika koji su gostovali na ovoj međunarodnoj rezidenciji. Živi i stvara u Beogradu.

Dobro došli!


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: