Pet naslova u užem izboru za nagradu ''Laza Kostić'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Pet naslova u užem izboru za nagradu ''Laza Kostić''

Izvor: RTRS | Datum:19.03.2021.

Pet književnih naslova se našlo u užem izboru za prestižnu nagradu "Laza Kostić", koja će biti uručena 24. marta na virtuelnoj manifestaciji "Dani Laze Kostića".
 

U konkurenciji su djela iz prošlogodišnje književne produkcije - zbirka poezije "Kosmičke zazive" Nikole Strajnića, zbirka priča "Skarabej od žada" Emsura Hamzića, kratka proza "Polazeći od kraja sveta" Jovice Aćina, roman "Ljudi bez grobova" Enesa Halilovića  i monografija "Agon i melanholija. Život i delo Miloša Crnjanskog" Gorane Raičević, jedino djelo objavljeno ove godine.

Biće proglašeni i dobitnici priznanja za Izdavački poduhvat i Nagrade za najbolju knjigu u oblasti književnosti za djecu.

U žiriju su bili Franja Petrinović, predsjednik, i članovi Jelena Marićević Balać i Goran Ibrajter.

Nagrade će biti uručene poslije otvaranja programskog dijela Sajma knjiga "Dani Laze Kostića", koji se održavaju do 26. marta.

Paralelno sa njima, na platformi Novosadskog sajma priređuju se i Sajam obrazovanja "Putokazi", kao i virtuelna izložba "Šidski pejzaži Save Šumanovića".


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: