Likovna kolonija "Klinje" predstavljena nevesinjskoj publici | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Likovna kolonija "Klinje" predstavljena nevesinjskoj publici

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:09.04.2016.
U nevesinjskoj Gradskoj galeriji sinoć je otvorena izložba slika Likovne kolonije „Klinje“ iz Gacka.

Posjetioci su imali priliku da vide djela poznatih imena našeg savremenog slikarstva, ali i mlađih slikara i studenata likovnih akademija.

Izložbu je otvorila Jelena Glogovac Savić, akademski slikar i član Savjeta kolonije „Klinje“.

Ona je izrazila zadovoljstvo što Likovna kolonija „Klinje“ ima priliku da se predstavi nevesinjskoj publici, istakavši da je kroz koloniju prošlo nekoliko desetina dobrih umjetnika, akademskih slikara iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i Makedonije ostavivši veliki broj izuzetnih radova koji čine zavidan  fundus kolonije od oko 250 umjetničkih djela.

Nadam se da će Likovna kolonija „Klinje“ osnažiti i dostići još veći nivo da bi služila kao kulturna vodilja mladim naraštajima u Gacku - rekla je Jelena Glogovac Savić.

Ona je izrazila očekivanje da će se kolonija  „Klinje“, zahvaljujući fundusu djela koje posjeduje kao i dobroj saradnji sa institucijama kulture u regionu i udruženjima likovnih umjetnika, ucrtati na mapi likovne umjetnosti Hercegovine, a i šire.

Likovna kolonija „Klinje“  nastala je 2008. godine u organizaciji JU „Kulturno - sportski centar“ Gacko.

Selektor likovne kolonije je akademski grafičar Tanja Pikula, a u organizaciji izložbe učestvovao je tim JU „KSC“ Gacko pod rukovodstvom direktora mr Anđelke Bojanić.

Veče umjetnosti u Gradskoj galeriji upotpunio je nastup Etno grupe „Simonida“ iz Nevesinja.

 

Slavenka Golijanin


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: