Dučićeve večeri poezije - Svečana akademija (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Dučićeve večeri poezije - Svečana akademija (VIDEO)

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:13.04.2016.

Pjesniku Gojku Đogu uručena je Dučićeva nagrada na svečanoj akademiji Dučićevih večeri poezije, koja je održana u pozorišnoj sali Kulturnog centra.


Dodjeli nagrade prethodila je scenska uvertira o sudskom procesu Đogovoj poeziji iz vremena socijalističke Jugoslavije, koju su izveli glumci trebinjskog Gradskog pozorišta Željko Milošević i Vladan Popović.

Drugi dio akademije bio je scensko-muzički omaž dvojici najvećih pjesnika Hercegovine - Jovanu Dučiću i Aleksi Šantiću. Scensko kazivanje "Dva naša bora ili Jovan i Aleksa", autora Dragana Hamovića, izveli su glumci Narodnog pozorišta Beograd Nebojša Kundačina, Gojko Baletić, Biljana Đurović i Vanja Milačić.

U muzičkom dijelu programa nastupili su Srpsko pjevačko društvo "Jedinstvo" iz Kotora sa solistima i dirigentskom upravom Mihajla Lazarevića, operski prvaci Jasmina Trumbetaš i Dragoljub Bajić, uz klavirsku pratnju Nevene Živković, solista na fruli Bora Dugić uz pratnju harmonikaša Slobodana Prodanovića i etno pojac Snežana Spasić.

Na kraju svečane akademije ovogodišnjih Večeri publika je imala priliku da čuje premijeru pjesme "Hercegovina", kompozitora Božidara Vučura na stihove Jovana Dučića, a u izvođenju Milisava Sukonjice, te muzičku pratnju Vučura i hora "Jedinstvo".


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: