Nagrada za ''Krimsku bajku''pjesnikinje Zdravke Babić | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nagrada za ''Krimsku bajku''pjesnikinje Zdravke Babić

Izvor: RTRS | Datum:03.05.2021.

Zdravka Babić, književnica iz Bileće, članica Udruženja književnika Republike Srpske - Podružnice Trebinje, na Međunarodnom književnom konkursu na Krimu, osvojila je prvu nagradu.
 

Zbog pandemije ova književna smotra održana je putem internet platformi, a Zdravkina "Krimska bajka", u zavidnoj konkurenciji, proglašena je za najbolju.

Međunarodni književni susreti "Čehovljeva jesen" koji se održavaju na Krimu, zbog pandemije korona virusa, umjesto u jesen prošle godine, održani su u proljeće ove.

Umjesto susreta književnika na obali Crnog mora, ove godine na internet platformama.

U konkurenciji radova umjetnika iz pedeset zemalja, Zdravka Babić je zaslužila najsjajnije odličje.

 
Nagrađena "Krimska bajka" na neki način je, kaže, ujedinila književni prostor od Republike Srpske do Rusije, i kroz pjesničke slike spojila književne susrete u Krupi na Vrbasu i na Krimu.

Zdravka Babić je do sada objavila četiri knjige poezije. U planu je i peta, u kojoj će osim kroz poeziju, svoj umjetnički senzibilitet izraziti u formi kratke priče.

Pjesnički izraz poetese iz Bileće sazrijevao je od prvih radova do danas, od ljubavne lirike do misaone poezije. U novoj petoj knjizi je i poema posvećena mitropolitu Amfilohiju i odbrani svetinja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: