Međunarodni dan muzeja u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Međunarodni dan muzeja u Srpskoj

Izvor: RTRS | Datum:18.05.2021.

Međunarodni dan i Evropska noć muzeja obilježavaju se danas u cijelom svijetu, a ovaj veliki datum večeras će biti proslavljen i u muzejima u Republici Srpskoj.
 

U Muzeju Republike Srpske program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja počeće večeras u 19.00 časova nastupom učenika Instituta za moderno muzičko obrazovanje "Opus konmuzika" - Muzička škola Banjaluka, saopšteno je iz ovog muzeja.

Svečano otvaranje izložbe akvarela akademskog slikara Branka Jungića pod nazivom "Vibrantnost u prostoru polja" zakazana je za 20.00 časova.

Međunarodni dan muzeja prvi put je proslavljen prije 44 godine, a događaji u vezi sa njegovim obilježavanjem mogu trajati dan, vikend ili cijelu sedmicu.

Tema ovogodišnje manifestacije "Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje" naznačava promjene u radu savremenog muzeja te pruža mogućnost promišljanja i kreiranja novih ideja i rješenja u takozvanoj novoj stvarnosti koja je izazvana pandemijom.

Dodali su da će u okviru ove manifestacije, 22. maja u 13 časova, biti organizovana i komunikološka radionica za djecu.

U obilježavanju Međunarodnog dana muzeja prošle godine je učestvovalo više od 37.000 muzeja u oko 158 zemalja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: