TREBINJSKA PREDSTAVA ''SIROMAŠNI ROMEO'' OSVOJILA "GRAND PRIX'' NA FESTIVALU OMLADINSKOG STVARALAŠTVA BiH U KONJICU | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

TREBINJSKA PREDSTAVA ''SIROMAŠNI ROMEO'' OSVOJILA "GRAND PRIX'' NA FESTIVALU OMLADINSKOG STVARALAŠTVA BiH U KONJICU

Izvor: KC Trebinje | Datum:25.05.2021.

Novi pozorišni komad Gradskog pozorišta Trebinje koji djeluje pri Kulturnom centru Trebinje i KS "Male stvari" Trebinje "Siromašni Romeo", osvojio je GRAND PRIX na nedavno završenom, devetnaestom po  redu Festivalu omladinskog stvaralaštva BiH održanom u Konjicu.


Pozorišna predstava "Siromašni Romeo", rađena je po tekstu Tode Nikoletića, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.


Prema riječima stručnog žirija,(Miroljub Mijatović, predsjednik, te Lejla Pajić i Dino Bajrović, članovi) na Festivalu je i pored brojnih problema sa kojima se pozrište suočilo usred pandemije prikazan zavidan nivo kvaliteta.


Uspjeh trebinjske predstave dokazuje da je pozorište kao i mnogo puta do sada preživjelo i nastavilo sa radom na dobrobit umjetnosti i života.


Pored nagrade za najbolju predstavu , komad "Siromašni Romeo" osvojio je i nagradu za najbolji kostim (Milica Salata), najboljeg glumca (David Popadić), najbolju glumicu (Milana Ninković) kao i nagradu za najbolji scenski pokret.


Trebinjska publika će početkom narednog mjeseca biti u prilici da pogleda nagrađenu predstavu, a o tačnom datumu igranja  komada "Siromašni Romeo" ćemo vas blagovremeno obavijestiti.
 
 
 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: