Nataši Ninković nagrada za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom festivalu u Rijeci | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nataši Ninković nagrada za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom festivalu u Rijeci

Izvor: Trebinje danas | Foto: Trebinje danas | Datum:11.05.2016.

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Nataša Ninković osvojila je Nagradu za najbolju žensku ulogu na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Jednoglasnom odlukom žirija, u kojem su bili dramaturškinja iz Zagreba Željka Turčinović, dramska umjetnica iz Beograda Svetlana Ceca Bojković i glumac iz Rijeke Damir Orlić, priznanje joj je pripalo za maestralno odigranu ulogu Žene u predstavi „Prah“.

Pomenutu nagradu, naša umjetnica ravnopravno dijeli sa zagrebačkom glumicom Nelom Kocsis (Laura Lenbah, “U agoniji”).

Scenografkinja predstave „Prah“ Ljubica Milanović, dobila je Nagradu za najbolju scenografiju „Dorian Sokolić“.

„Prah“ komad jednog od najznačajnijih savremenih mađarskih dramskih autora, napisan 2005. godine, bavi se tumačenjem odnosa bračnog para, srednjih godina, rastrzanog između materijalne i moralne krize, a u podjeli su Nataša Ninković (Žena) i Zoran Cvijanović (Muškarac). Zaplet nastaje u trenutku kada muž saopšti supruzi da je na lotou dobio „sedmicu“ čiji je iznos veći od dva miliona evra... Predstava postavlja brojna pitanja – šta je sreća, da li je ona sigurnost, ima li kraja društvenoj “tranziciji“ ili će se ljudi dijeliti na one koji se klade na sreću i one koji su „srećni“ profiteri...


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: