Andrija Rikalo -Đak generacije Osnovne škole''Jovan Jovanović Zmaj'', osmoro nosioci Vukove diplome | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Andrija Rikalo -Đak generacije Osnovne škole''Jovan Jovanović Zmaj'', osmoro nosioci Vukove diplome

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.06.2021.

Na prigodnoj svečanosti ispred Osnovne Škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju danas su malim maturantima uručene diplome, proglašeni su nosioci Vukovih diploma i đak generacije.

Najbolji u generaciji je Andrija Rikalo, učenik devetog jedan.

On ističe da mu je velika čast biti đak generacije posebno u ovoj školi i u jakoj konkurenciji.

„Naravno, za ovaj uspjeh zaslužni su i moji roditelji, razredni starješina, drugi nastavnici. Moram navesti i moju učiteljicu koja me izvela na pravi put“, naveo je Andrija.

On je tokom četiri posljednje godine osnovnoškolskog obrazovanja postigao izuzetne rezultate na takmičenjima iz fizike, matematike i informatike.

„To mi dobro ide, ja sam se fokusirao na ta takmičenja i to nosi dosta bodova za đaka generacije i na kraju mi je dobro došlo“, rekao je Andrija Rikalo.

Kaže da će upisati Gimnaziju „Jovan Dučić“, a potom najvjerovatnije neki od fakulteta prirodnih nauka.

„Titula đaka generacije jeste čast ali to je za mene i velika obaveza jer ću to morati da opravdam tokom daljeg školovanja“, jasan je Andrija.

Njegov razredni starješina ne krije ponos, sreću i zadovoljstvo što je najbolji među najboljima baš iz njegovog razreda.

„Ove godine u konkurenciji za đaka generacije bilo je osam učenika. Želim sve da ih pohvalim, da kažem da su svi oni zaslužili da se, svojim radom, trudom, zalaganjem, disciplinom i drugarskim odnosom, svim onim što krasi jednog odličnog i kvalitetnog đaka,  nađu u odabranom društvu. Andrija je bio izuzetno uspješan na brojnim takmičenjima. U posljednje četiri godine on je osvojio 15 najviših mjesta na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike, među njima osam prvih. Plasirao se i na republičko takmičenje iz informatike, koje će biti održano za tri dana. Ja, kao razredni starješina, a potom i svi nastavnici naše škole i rukovodstvo, želimo mu svu sreću u daljem školovanju. Andrija će, siguran sam, biti pravi reprezent naše škole“, istakao je Dalibor Babić.

 

U ovoj generaciji, od 124 učenika, njih osmoro su nosioci Vukove diplome : Una Gudelj, Milica Zotović, Aleksa Todorović, Helena Ivelja, Aleksa Jokanović, Jelena Kilibarda, Anđela Ilić i Danilo Šušić, su tokom školovanja imali sve petice.

Ove godine dodijeljene su i pohvale za izuzetne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima i to: Eleni Lambeti, Kristini Gurović, Marku Perišiću i Lidiji Berdović.

Posebna pohvala za izuzetan trud, učenje, hrabrost, drugarstvo, osmijeh i postignute rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima dodijeljena je Klari Bošnjak.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: