Najava: Srpski filozofski simpozijum na temu ''Patriotizam u doba pandemije '' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Srpski filozofski simpozijum na temu ''Patriotizam u doba pandemije ''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.06.2021.

U organizaciji Srpskog filozofskog društva, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, u Trebinju će se od sutra, 12. do 15. juna održati Srpski filozofski simpozijum na temu „Patriotizam u doba pandemije “.

Simpozijum se održava po četvrti put u Trebinju, nakon što je 2018. godine održan prvi simpozijum na temu „Filozofija i sloboda“, drugi 2019. godine na temu „Šta je granica“, a treći 2020. godine na temu „Nacija i problem identiteta“.

Trebinje na ovaj način postaje centar gdje se okupljaju srpski filozofi i govore o važnim pitanjima, koja nemaju apstraktni smisao, nego važnost u životnom, državnom i političkom smislu.

Učesnici ovog simpozijuma su: Srpsko filozofsko društvo, eminentni stručnjaci sa univerziteta iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Rusije i Grčke, od kojih će dio učesnika biti gosti Trebinja, a dio će učešće uzeti putem online uključenja. Svi učesnici skupa imaće svoje izlaganje, a na kraju je predviđena generalna debata. Takođe, biće održana promocija zbornika radova nastalih na simpozijumu 2020. godine.

Skup će biti održan u Muzeju Hercegovine, a svečano otvaranje je u subotu, 12. juna u 19:30 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: