Kulturna scena ''Male stvari'': Predstava ''Put po svijetu'' proglašena za najbolju predstavu na festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva u Doboju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Kulturna scena ''Male stvari'': Predstava ''Put po svijetu'' proglašena za najbolju predstavu na festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva u Doboju

Izvor: Kulturne scene Male stvari | Datum:29.06.2021.

Na festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva „Dobojska vrteška“ u Doboju, predstava „Put po svijetu“ u kojoj igra 13 naših mladih talentovanih sugrađana, učenika viših razreda osnovnih škola, a koju je režirala takođe naša mlada sugrađanka Milana Ninković, proglašena je za najbolju predstavu ovog festivala. Pored te nagrade Milana je dobila nagradu za najbolju režiju, a Dušan Sušić za najboljeg glumca.

Članovi Dramskog studija za djecu i mlade – Kulturne scene Male stvari,   zahvaljuju Gradskoj upravi, Odjeljenju za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje koji su im omogućili da odu na ovaj festival.

Koliko je važno učiti o pozorištu i u njemu igrati, vjerujemo, važno je i igrati se pozorišta. Tako je nama tekst „Put po svijetu“ (Put po svijetu na trotinetu) Tode Nikoletića poslužio da se igramo i učimo sa djecom o scenskoj igri.

Dakle, kroz ovaj dramski prikaz mladi akteri su se igrali putovanja i njihovog doživljaja susreta sa drugačijim. Igrali su se putovanja i druženja, upoznavanja novih ljudi, običaja, navika... u vremenu u kome su neke mračne sile načinile i odlučile da to ne smijemo.

Nama i njima je to bilo i jeste važno.

 

PUT PO SVIJETU

Prema tekstu Put po svijetu na trotinetu Tode Nikoletića

Režija i adaptacija: Milana Ninković

 

Igraju:

Nataša Šošo

Matija Lojpur

Nevena Vukoje

Viktor Joksimović

Mia Subotić

Dušan Sušić

Helena Tanasijević

Marija Nikolić

Ivan Elez

Divna Ratković

Emilija Drašković

Irina Ratković

Neda Zirojević

 

Smatramo važnim navesti da je adaptacija teksta, reditelj, kostimska rješenja, izbor muzike i naravno akteri u ovoj predstavi članovi Dramskog studija za djecu i mlade – Kulturne scene Male stvari, a na taj podatak smo naročito ponosni mi koji tim mladim ljudima pokušavamo odškrinuti vrata nikad do kraja razotkrivene magije teatra.

Realizaciji predstave su doprinijeli Vojislav Elez, Milica Salata, Boris Glušac, Tadija Karanac i David Popadić.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: