Izložba ''Sve boje Crne Gore'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Izložba ''Sve boje Crne Gore''

Izvor: Muzeja Hercegovine | Datum:29.06.2021.

Otvaranje izložbe „Sve boje Crne Gore“  30.juna 2021. godine u 20 časova u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju. 

Autor projekta je Jelena Đukanović direktor JU Muzeji i galerije Nikšić. Izložba se realizuje u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi od vune nastali na međunarodnoj umjetničkoj koloniji koja je održana u Šavniku 2018. i u Nikšiću 2019. godine. Autori radova su učesnici istoimene međunarodne umjetničke kolonije - etnolozi iz Zagreba i Nikšića, profesori i studenti sa akademija iz Beograda, Lećea, Trebinja i Podgorice, kao i umjetnici iz Holandije, Švedske, Crne Gore i Srbije. Razni predmeti od vune, koji su umjetnički oblikovani, bojeni su prirodnim bojama dobijenim od jasena, breze, broća, oraha i lukovine. Važnost ove izložbe je u tome što se stavlja akcenat na prirodno bojenje vune bojama dobijenim od autohtonih biljaka. Istoimeni projekat, u čijem okviru je i nastala ova izložba, koncipiran je da spajanjem nauke, tradicije i umjetnosti doprinese predstavljanju i popularizaciji kulturne baštine, vune kao primarnog materijala, autohtonih biljnih vrsta i kreativnosti u umjetniškom izražavanju. Na otvaranju izložbe biće predstavljen i dokumentarni film „Sve boje Crne Gore“ snimljen 2019. godine.

Izložba je posjetiocima Muzeja Hercegovine u Trebinju dostupna do 9. jula 2019. godine. 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: