Promocija knjige ''Mato Gracić i dubrovački Srbi katolici'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Promocija knjige ''Mato Gracić i dubrovački Srbi katolici''

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:05.07.2021.

Promocija knjige ''Mato Gracić i dubrovački Srbi katolici'' autora Saše Nedeljkovića i Predraga Savića, koja će se premijerno održati u Muzeju Hercegovine u Trebinju, u utorak, 6. jula 2021. Godine, na platou ispred muzeja sa početkom u 20.30 časova. O knjizi će govoriti dr Milorad Vukanović, predsednik Srpskog nacionalnog vijeća u Dubrovniku i urednik  časopisa „Poma“, dr sc. med. Dragan Kovač, pisac i jedan od autora knjige Predrag Savić, advokat.

Ovo je drugo dopunjeno izdanje knjige “Gospar Mato Gracić – Uspon i pad Srba rimokatolika u Dubrovniku” čiji je tiraž prodat za nepunih godinu dana. I ovo novo izdanje bavi se istorijom Srba u Dubrovniku na naučno-popularan način, proširujući temu na sudbine Srba katolika u celoj Dalmaciji i Boki kotorskoj, kao i njihovu međusobnu povezanost i vezanost za Srbiju.

U knjizi “Mato Gracić i dubrovački Srbi katolici” izneto je dosta novih istorijskih podataka i činjenica , a u odnosu na prvo izdanje, knjiga je obogaćena sa 130 novih strana. Tekst je upotpunjen podacima prikupljenim iz istorijske građe o Stonskoj eparhiji, bitnoj za pojašnjenje porekla Srba rimokatolika, kao i podacima o istaknutim ličnostima kakvi su bili Matija Ban, Valtazar Bogišić, dr Milenko Vesnić i drugi znameniti Dubrovčani.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: