U Nevesinju promovisana zbirka poezije Draga Kundačine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Nevesinju promovisana zbirka poezije Draga Kundačine

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:23.05.2016.

Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće sinoć je u Gradskoj galeriji u Nevesinju promovisao zbirku poezije „Nema je IMA“  hercegovačkog pjesnika Draga Kundačine.

Autor je naglasio da je u Nevesinje došao osnažen, sa vjerom u srpsku majku, ženu i baku, sa vjerom da stub porodice može iznijeti najteže vrijeme u kome se trenutno nalazimo.

-       Posebno sam zadivljen nevesinjskom mladosti koja je večeras kao rijeka potekla Hercegovinom, stremeći u nove svjetove i praveći novi korak u iskorak  – rekao je Kundačina.

Predsjednik ZK „Osvit“ Miodrag Hrnjez Ljumo rekao je da je ova knjiga herbarij, jedno najljepše cvijetno polje, a svaka riječ i svaka stranica je jedan predivan cvijet koji se može naći na prostorima naše Hercegovine.

-       Zbirka se sastoji od 101 pjesme o ženi, o ljubavi, o napretku, to je poezija koja je snićena od pjesnikovih životnih iskustava i ova knjiga je jedan veliki most koji je povezao pjesnikov stvaralački opus – naglasio je Hrnjez.

On je dodao da se zbirka sastoji od tri cjeline koje su povezane mostom ljubavi, mostom koji se zove žena, a motiv za naziv knjige „posuđen“ je iz triptiha Iva Andrića „Jelena, žene koje nema“.

Svoj prikaz o knjizi dala je i Jelena Arsić, ističući da je poezija inspirisana ženom kao pojmom idealnog.

-       Podstaknut ljepotom žena oko sebe pjesnik odlučuje da im na jedan lijep način oda poštovanje, stavlja ih na tron kraljice, da ne bi zaboravile svoju prvobitnu ulogu -  ulogu dame, majke, supruge, sestre, ljudski i muški vjerujući u njih – dodala je Arsićeva.

Knjiga „Nema je IMA“ je Dragov prvjenac, a kako je najavio uskoro će iz štampe izaći i nova knjiga.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: