Veliki uspijeh predstave ''Siromašni Romeo'' na festivalu najboljih amaterskih predstava BiH FEDRA za 2021. godinu. | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Veliki uspijeh predstave ''Siromašni Romeo'' na festivalu najboljih amaterskih predstava BiH FEDRA za 2021. godinu.

Izvor: Kulturne scene Male stvari | Datum:21.07.2021.

Predstava „Siromašni Romeo“, rađena po tekstu Tode Nikoletića u produkciji Kulturne scene Male stvari i Gradskog pozorišta pri KC Trebinje, a u režiji Željka Miloševića je poslije velikog uspijeha i osvajanja nagrade „Gran prix“ za najbolju predstavu 19. Omladinskog festivala BiH u Konjicu selektovana na 49. Festival FEDRA koji okuplja najbolje amaterske produkcije BiH.
Da su prethodne nagrade i fenomenalne reakcije publike na ovu predstavu, gdje god je do sada igrala, apsolutno opravdane i da su mladi akteri, srednjoškolci uradili predstavu iznad očekivanih kriterija naspram njihovih godina, potvrđeno je i sjajnim rezultatom na FEDRI gdje je u konkurenciji 7 predstava dobijeno 6 nagrada.

Želimo istaći da je predstava bila nominovana, prema odlukama stručnog žirija, za najbolju predstavu festivala, Milica Salata za najbolji kostim, Željko Milošević za najbolju režiju, kao i za adaptaciju teksta, te za glumačke epizode Boris Glušac za ulogu barona Salvatorea i Tadija Karanac za ulogu grofa Đorđina i za mladog glumca Vojislav Elez.

Koristimo priliku da se zahvalimo svima koji prate i podržavaju naš rad!

Na 49. Teatarskom festivalu BiH FEDRA 2021 stručni žiri u sastavu: Dženita Imamović Omerović (Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo), Miro Barnjak (Hrvatsko narodno kazalište Mostar) i predsjednica žirija Slađana Zrnić (Narodno pozorište Republike Srpske) DODIJELIO JE SLEDEĆE NAGRADE ZA PREDSTAVU "SIROMAŠNI ROMEO" :

➡NAGRADA ZA NAJBOLJU PREDSTAVU PO MIŠLJENJU ŽIRIJA PUBLIKE Nagradu dobija predstava “Siromašni Romeo” Pozorište Male stvari Trebinje i Gradsko pozorište Trebinje.

➡NAJBOLJA MLADA GLUMICA

Nagradu dobija MILICA SALATA, ''Siromašni Romeo'' Pozorište Male stvari Trebinje i Gradsko pozorište Trebinje.

Milica vješto i dosljedno koristi glumačka sredstva oslanjajući se na zakonitosti igre u Komediji dell arte.

➡NABOLJA KOLEKTIVNA GLUMAČKA IGRA

Nagradu dobija ansambl predstave ''Siromašni Romeo'' Pozorište Male stvari Trebinje i Gradsko pozorište Trebinje.

Izuzetno ujednačen ansambl plijeni svojom razigranošću, znanjem, glumačkom kondicijom i maštom. Ujednačena igra gdje svako ima svoj prostor koji vješto koristi. Ovaj ansambl predstavlja sami vrh omladinskog teatra Bosne i Hercegovine.

 

➡NAGRADA ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU

Nagradu dobija Milana Ninković za ulogu Grofice u predstavi ''Siromašni Romeo'' Pozorište Male stvari Trebinje i Gradsko pozorište Trebinje.

Iako je pred sobom imala otežavajuću okolnost da mlada glumica igra stariju osobu, Milana nas svojom igrom ne dovodi u sumnju, već očarava zrelošću i duhovitošću. Poigrava se sa glumačkim rješenjima koja vas ne mogu ostaviti ravnodušnim.

 

➡NAGRADA ZA NABOLJU MUŠKU ULOGU

Nagradu dobija David Popadić za ulogu Vinćenca u predstavi ''Siromašni Romeo'' Pozorište Male stvari Trebinje i Gradsko pozorište Trebinje.

Od prvog pojavljivanja na sceni David oduševljava publiku svojom gracioznošću, spretnošću, vještinom, šarmom, dikcijom. Tako lako vlada stihom udešavajući riječ prema radnji, a radnju prema riječi. Vinćenco je naprosto božanstven!

 

➡DIPLOMA ZA PEDAGOŠKI RAD SA MLADIM LJUDIMA: dodjeljuje se ŽELJKU MILOŠEVIĆU, za predstavu ''Siromašni Romeo'' Pozorište Male stvari Trebinje i Gradsko pozorište Trebinje.

Izuzetno poznavanje dramske pedagogije u spoju sa ljubavlju prema mladima i teatru, izrodilo je sjajnu predstavu koja uspješno komunicira sa svim generacijama.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: