Završen festival klasične muzike - i dogodine u čarobnom gradu! (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Završen festival klasične muzike - i dogodine u čarobnom gradu! (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.08.2021.

Koncertom u bašti „Platani“ večeras je završen treći internacionalni Festival klasične muzike „Music & More SummerFest“.

Na festivalskom Grand finalu nastupilo je 13 muzičara svjetskog renomea iz SAD i evropskih zemalja, a na programu su bili Vivaldijevi „Ljeto“ i „Zima“ iz „Četiri godišnja doba“, Petrojev „Face No. 18“ za gudački kvartet i „Potpuri“, Barijerova „Sonata za dva violončela“ i Šenfildov „Kafe mjuzik“ za klavirski trio.

Na kraju i bis, nagrada za aplauze trebinjske publike - džez improvizacije dvije poznate teme iz naše muzičke tradicije.

 

 

 

Na ovogodišnjem festivalu, od 4. do 9. avgusta, Trebinjci i gosti našeg grada imali su priliku da uživaju u pet koncerata, na isto toliko lokacija – amfiteatru na Crvini, Koloseumu u „Gradu sunca“, vili u Lastvi, na platou Muzeja Hercegovine i večeras - pod stoljetnim platanima.

Umjetnički direktor festivala Tatjana Ranković zahvalila je domaćinima na gostoprimstvu, istakavši i ovoga puta - da Trebinje ima izuzetnu publiku za ovakav festival.

„Svi smo mi svirali po cijelom svijetu, ali je ovo zaista nešto posebno. Uživali smo u muzici, u stvaranju i prezentovanju na ovim divnim lokacijama. Trebinje je zaista čarobno, grad koji toliko pruža. Zato se radujem što već počinjemo planove za sljedeću godinu. Imaćemo opet divan program – nastojim da to budu premijere, da upoznajemo publiku sa novim ali repertoarom koji je uvijek i moćan i pitak“, poručila je Rankovićeva.

Ona je najavila da bi naredni, 4. „Music & More SummerFest“ trebalo da bude održan između 2. i 14 avgusta.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: