U subotu plesni spektakl u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U subotu plesni spektakl u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.08.2021.

U okviru Plesnog festivala Trebinje, koji traje već mjesec dana, u subotu 28.avgusta ispred Kulturnog centra Trebinje održaće se završna manifestacija na kojoj će se okupiti učesnici iz pet gradova i četiri koreografa.

Slaviša Sredanović, koreograf i glavni trener Sportsko-plesnog centra „Maris“ i organizator ovog festivala, kazao je da je na kampu trenutno oko 120 djece i 20 koreografa.

„Naš cilj je da napravimo trebinjski Festival plesa koji će i u narednim godinama nastaviti da živi i traje. Radili smo savremenu igru 20 dana sa našim članovima unutar kluba i ovu sedmicu imamo plesni kamp sa koreografima Teom Katicom, Dankom Grabovičkić, Dijanom Jajčević i Majom Nožicom. Ovaj kamp je podržao Grad Trebinje i Elektroprivreda Republike Srpske, bez čije pomoći ne bismo mogli realizovati cijeli projekat“, dodao je Sredanović.

Na Festival je iz Bihaća došla i Dijana Jajčević, bosansko-hercegovački koreograf već 21 godinu, koja iza sebe ima evropske i svjetske prvake u šou densu i savremenoj igri.

„Po prvi put sam u Trebinju i oduševljena sam gradom, ljudima, hranom i naravno klimom. Ovakvi kampovi se realizuju širom Evrope i oni su veoma potrebni za plesače i sportiste, jer ja uvijek kažem da je sport i ples i umjetnost. Trebinje bi trebalo da bude ponosno što ima mladog čovjeka koji je krenuo u ovom smjeru i nadam se da će sljedeće godine Slavišin kamp imati još više učesnika. Dolazila sam na razne kampove i nijedan od njih nije za prvi put okupio ovoliko učesnika kao ovaj u Trebinju. Znam da je Grad Trebinje pomogao ovaj Festival i nadam se da će u budućnosti i druge institucije, kao i Turistička organizacija pružiti podršku Slaviši u organizaciji kampa. Vaša djeca su zaista talentovana i ja sam ponosta jer sam uspjela da sa njima realizujem sve ono što sam i zamislila“, rekla je Jajčević.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: