„Instaliranje spokoja“ Radoslava Tadića pred trebinjskom publikom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

„Instaliranje spokoja“ Radoslava Tadića pred trebinjskom publikom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.08.2021.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje sutra veče biće otvorena izložba „Instaliranje spokoja“, autora Radoslava Tadića, akademskog slikara iz Banja Luke.

Radoslav Tadić je rođen 1982. godine u Bihaću. Odrastao je u Drvaru. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banja Luci u klasi profesora Radomira Kneževića.

Do sada je imao 21 samostalnu, a učestvovao je na više od 60 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložbu radova Radoslava Tadića organizuje Kulturni centar Trebinje.

Otvaranje je u 20 časova.

„Najnoviji ciklusi: Ljubav, Talasi, Šum, Mlijeko, Odmaralište već svojim naslovima unose umirujuću notu koja se osjeti i u prostoru u kome su ovi ciklusi objedinjeni. Cikluse predstavljaju slikarske instalacije, monumentalna platna, u objedinjujućem kolorističkom dijalogu sa skulpturama u prostoru. Zajedno čine harmoniju cjeline “Instaliranje spokoja”, koja nagovještava i autorov novi korak u istraživanju apstraktne slike i slikarske instalacije. Na serijama crteža jasno su vidljivi načini na koje Tadić kombinuje različite tehnike nanošenja boje, kao i rezultati koje postiže”.
O Tadićevoj izložbi  - Mladen Banjac, kustos Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: