Pred publikom „Fusnote uživo“ - serijal razgovora o savremenoj umjetnosti | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Pred publikom „Fusnote uživo“ - serijal razgovora o savremenoj umjetnosti

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.09.2021.

Na platou ispred Kulturnog centra Trebinje večeras je počeo program „Fusnote uživo“ - serijal razgovora o savremenoj umjetnosti, a publici su se predstavili istoričar umjetnosti prof. dr Dragan Čihorić i književnik Elis Bektaš.

Bektaš je istakao da je ovaj kulturni program zamišljen kao cjelogodišnji u okviru koga će publici svakog mjeseca biti predstavljen po jedan umjetnik - pisac, slikar, fotograf.

On je dodao da je riječ o programu u okviru koga će publika imati priliku da bude uključena u njega, kroz neobavezan razgovor o savremenoj umjetnosti, njegovoj poetici.

"Refleksija publike na umjetnost je veoma bitan segment umjetnosti", rekao je Bektaš.

On je naveo da je Kulturni centar Trebinje imao razumijevanje za ovu ideju, te izrazio nadu da će program funkcionisati.

"Ovo je projekat Kulturnog centra i ideja je bila da se ovdje stvori jedna jezgra koja će povezati Trebinje sa svijetom. Svaka kultura koja se zatvori u sebe vremenom umire, potrebno je da Trebinje izađe iz ljuštura, da dođu ljudi koji imaju šta reći o svojoj umjetnosti", istakao je Bektaš.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić izrazila je zadovoljstvo što Trebinje ima nešto što je novo, kvalitetno i što će trajati.

"Mene su učili da je fusnota malo sitno pojašnjenje ispod teksta i trebalo bi da bude takva da ne utiče na suštinu, a da nas pomogne. Fusnota večeras u prvom planu, a tekst uživo", kazala je Skočajić.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: