U Bileći promovisana knjiga''Ustavnopravna odbrana Republike Srpske''autora Milana Blagojevića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Bileći promovisana knjiga''Ustavnopravna odbrana Republike Srpske''autora Milana Blagojevića

Izvor: JU Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ | Datum:14.09.2021.

U Bileći promovisana knjiga „Ustavnopravna odbrana Republike Srpske“ autora Milana Blagojevića


Sinoć je u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći u organizaciji Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ održana promocija knjige „Ustavnopravna odbrana Republike Srpske“ autora Milana Blagojevića. Knjiga je zbirka od 54 kolumne koje je autor u periodu od 2017-2021. objavio u Glasu Srpske. Autor je profesor ustavnog i upravnog prava čiji naučni opus potvrđuje da je riječ o pronicljivom istraživaču koji s posebnom pažnjom istražuje ne samo fenomene koji spadaju u oblasti ustavnog i upravnog prava, već se brižljivo posvećuje i složenim multidisciplinarnim pitanjima u kojima se prelamaju znanja i shvatanja kako iz različitih pravnih disciplina, tako i iz oblasti politikologije, političke filozofije, istorije, sociologije, pa čak i međunarodnih odnosa.

Direktorica Narodne biblioteke „Vladimri Gaćinović“ istakla je da je i ovoj knjizi, kao i  svim prethodnim, svojstvena  autorova potreba da razobliči brojne pojave i procese usmjerene na razaranje Republike Srpske, njene ustavne supstance i njenog državnog tkiva. Zato se za ovu knjigu može reći da predstavlja njegovu borbu za ustavnopravnu odbranu Repblike Srpske ili kako gore pomenuti profesor Orlović kaže to je „sizifovski mukotrpni poduhvat koji samo najhrabriji mogu da iznesu.


Milan Blagojević je redovni univerzitetski profesor ustavnog prava i profesor visoke škole za predmete krivično pravo i krivično procesno pravo i donedavno sudija Okružnog suda u Banjaluci. Autor je ili koautor 30 knjiga iz oblasti prava, te preko 60 naučnih i stručnih radova. Bio je učesnik više naučnih skupova u zemlji i inostranstvu. Naime, protiv najnovije protivpravne odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka od 23. jula 2021. godine, Blagojević je izjavio da ne želi više da trpi niti da bude sudija u pravosuđu u kojem se od sudova na protivpravan način zahtijeva da štiti nasilje OHR-a.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: