Greška u filmu ''Toma'' koji mnogi nisu uočili: ''Bjela je tako htio, za svoju dušu'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Greška u filmu ''Toma'' koji mnogi nisu uočili: ''Bjela je tako htio, za svoju dušu''

Izvor: ATV | Datum:18.09.2021.

Film “Toma” Dragana Bjelogrlića oduševio je publiku, a zbog pojedinih scena, nije bilo suvog oka u bioskopskoj sali. Ipak, u samom filmu potkrala se jedna greška, koju mnogi nisu primjetili.

Naime, čuvena pjesma Lepe Lukić “Srce je moje violina”, koju u filmu izvodi glumica Olivera Bacić – nije ni postojala u vrijeme dok je Toma Zdravković bio živ. Zbog toga Lepa u stvarnom životu, tu pjesmu nije mogla da pjeva na koncertnim turnejama u to vrijeme – kako je to u filmu predstavljeno.

Ovo je dan poslije premijere filma, potvrdila i sama Lepa Lukić. Ona je rekla da je na to bila ukazala i reditelju filma Draganu Bjelogrliću.

– Lijepo je to što je pjesma “Violina” u filmu, ali ona je kasnije izašla. Tada sam pjevala po turnejama “Od izvora dva putića”. Kompozitor filma je znao za to, rekla sam im da je to greška. Ali, Bjelogrlić je insistirao da ta pjesma bude izvedena u filmu za njegovu dušu – rekla je Lepa Lukić.

Nakon trijumfa filma “Toma” na regionalnim i domaćim festivalima, najiščekivaniji film godine premijerno je prikazan i pred beogradskom publikom. U krcatom Sava centru, gdje je ujedno bila održana i posljednja projekcija, pred zatvaranje zbog renoviranja.

Podsjetimo, na kraju premijere punih 20 minuta trajao je gromoglasan aplauz i ovacije reditelju, glumcima i saradnicima na ovom projektu – što se do sada ne pamti u ovoj dvorani.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: