Почео ИнтерДиФест 16. Дани Малих ствари ''Требиње 2021'' | Херцег Телевизија Требиње

Магазин - Култура

Почео ИнтерДиФест 16. Дани Малих ствари ''Требиње 2021''

Извор: Radio Trebinje | Датум:30.09.2021.

У Културном центру синоћ је представом "Случајна смрт једног анархисте", продукције "До даске" из Новог Београда почео ИнтерДиФест 16. Дани Малих ствари „Требиње 2021“.

У име покровитеља фестивала, 16. „Дане Малих ствари“ свечано је отворила начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић која је истакла да мале ствари чине живот.

„Све четири представе говоре о животу. Знам да ће на сцени током четири ноћи, Требиње још једном доживјети један велики фестивал, јер је Требиње град културе и град који гради своје позориште. Обећавамо у наредном периоду да у овом граду заживи и професионално градско позориште“, рекла је Скочајић.

Директор фестивала Жељко Милошевић је истакао да је овај фестивал значајан за Требиње и цијелу Херцеговину, јер је то једини професионални фестивал на југу Српске.

"У разговорима са представницима града Требиња вјерујемо да ћемо и у наредним годинама градити овај фестивал и друго што је на добробит позоришне умјетности у нашем граду, јер то Требиње заслужује. Позориште је сигурно мјесто за душу", навео је Милошевић. 

 

До 2. октобра публика ће на сцени Kултурног центра имати прилику да погледа још три представе.

Сутра на програму је представа "Токсини", продукције КС Мале ствари у сарадњи са Народним позориштем РС Бања Лука и уз подршку Театра ФЕДРА Бугојно и КЦ Требиње.

У петак, 1. октобра играће се монодрама "Има нека тајна веза", која је посвећена Душку Трифуновићу, ауторски пројекат Милана Димића, а завршног дана у суботу, 2. октобра "Генерална проба Нушића", продукције "Три за грош" Београд.

Представе се играју у позоришној сали Културног центра Требиње, од 20:30 часова, а улаз је 5 КМ.

Организатор фестивала је Kултурна сцена „Мале ствари“ из Требиња, а покровитељи Град Требиње, Електропривреда РС и пријатељи фестивала.


Категорија: Култура

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: