U Galeriji Muzeja Hercegovine otvaranje izložbe fotografija ''120 godina željeznice u Trebinju, Boki Kotorskoj i okolini'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Galeriji Muzeja Hercegovine otvaranje izložbe fotografija ''120 godina željeznice u Trebinju, Boki Kotorskoj i okolini''

Izvor: Galerija Muzeja Hercegovine | Datum:13.10.2021.

U petak, 15. oktobra 2021. godine, sa početkom u 19.00 časova, u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju upriličiti otvaranje izložbe fotografija „120 godina željeznice u Trebinju, Boki Kotorskoj i okolini“, autora Josipa Webera.  Izložba fotografija na kojoj je predstavljena željeznica u Trebinju, Boki Kotorskoj i Dubrovniku zajedno sa fotografijama okolnih krajeva kroz koje je takođe prolazila pruga, organizuje se povodom jubileja 120 godina željeznice na ovom području i ulaska prvog voza u željezničku stanicu u Trebinju.

Nakon otvaranja izložbe biće prikazan kratak dokumentarni film, snimljen prije 20 godina u Zelenici, a povodom 100 godina željeznice u Crnoj Gori. U filmu su govorili tadašnji željeznički penzioneri i ljudi koji su bili savremenici željeznice dok je bila u funkciji.

Izložbu organizuje Muzej Hercegovine u Trebinju, pod pokroviteljstvom Media centra Železnica Srbije a.d., a za posjetioce biće otvorena do 24. oktobra 2021. godine.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: