Održana redovna skupština SPKD „Prosvjeta“ Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Održana redovna skupština SPKD „Prosvjeta“ Gacko

Izvor: Gacko.rs .info | Foto: gacko.rs.info | Datum:17.06.2016.

prosvjeta

 U  sali SO-e Gacko  danas je održana redovna godišnja i izborna skupština SPKD „Prosvjeta“ OO Gacko. U izbornom dijelu, novi mandati povjereni su ljudima koji su i do sada obavljali te dužnosti, pa je i za novog – starog predsjednika Prosvjete, na mandat od 4 godine izabran profesor Radomir Vučković.

Na današnjem zasijedanju skupštine Prosvjete prihvaćen je Finansijski izvještaj za 2015. godinu, Izvještaj o radu u protekle četiri godine kao i Plan rada za tekuću godinu. Prema riječima predsjednika, Radomira Vučkovića, SPKD „Prosvjeta“ Gacko bila je organizator svih važnijih manifestacija i značajnijih datuma u našoj opštini. „Jedna od značajnijih manifestacija koju je podržala Prosvjeta je Svetosavska akademija, koja je vrlo bitna za rad našeg društva koje ima najbliže odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Tu je i niz organizovanih predavanja o srpskom jeziku, a posebno bih istakao predavanje prof. Miloša Kovačevića“, ističe Vučković, i dodaje da je to samo dio Prosvjetinih aktivnosti od početka 2016. godine.

Prema njegovim riječima, pored redovnih aktivnosti, u narednom periodu planirana je i posjeta Prebilovcima kada će biblioteci Svete Stane Arnaut pokloniti jedan broj Prosvjetinih knjiga i održati književni čas gdje će biti predstavljena Prosvjetina izdanja gatačkih pjesnika.

Na današnjoj sjednici članstvo Prosvjete obogaćeno je za nove članove, koji su u proteklom periodu svojim trudom i zalaganjem obogatili rad ovog društva.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: